"Brest je skupina, ki jo morate obvezno preveriti, saj bo preverjeno popestrila vaše, še tako zahtevne, glasbeno-gurmanske okuse.!"
(Aleš Podbrežnik, ROCKLINE)

Kristina Kočan je slovenska pesnica in prevajalka mlajše generacije. Izdala je tri pesniške zbirke, ki so vse prejele odlične recenzije in odzive v literarnih krogih: Šivje (Založba Litera, 2018), Kolesa in murve (Zavod Itadakimasu, 2014) in Šara (Založba Litera, 2008), ki je bila nominirana tudi za najboljši prvenec leta.

Leta 2016 je doktorirala iz sodobne ameriške poezije na Filozofski fakulteti v Mariboru. Vsa leta je tudi izjemno aktivna kot prevajalka zlasti ameriške poezije, tako je leta 2009 je izšel njen prevod izbranih pesmi Audre Lorde z naslovom Postaje(Ljubljana: ŠKUC). Leta 2006 je tudi so-prevedla antologijo afriško ameriške poezije z naslovom Govoreči Boben (Murska Sobota: Separatio). Poezijo, prevode in članke objavlja v osrednjih slovenskih literarnih revijah kot tudi v tujini. Njena poezija je bila prevedena v številne tuje jezike. Živi v Mariboru.